Angstbehandling

Jeg holder dig i hånden og guider dig hele vejen igennem terapiforløbet og har et mål om, at du skal blive et glad og frit menneske uden den begrænsende angst og bekymring.
Angst er en naturlig følelse, som alle mennesker oplever fra tid til anden.
Den popper op i pressede situationer og giver os et tegn/et hint om, at vi er på afveje eller i fare og får os til at stoppe op.

For nogle mennesker lammer angsten dog voldsomt og griber ind i daglige funktioner som at gå i skole, gå på arbejde, være social, gå ud af døren, være alene hjemme osv. Den kan komme som pludselige angstanfald med åndenød, trykken for brystet, hjertebanken, susen for ørerne/intensivering af lyde og en oplevelse af at zone ud. 

Det er enormt ubehageligt og skræmmende og kan let føre til, at man isolerer sig i dagligdagen og lever et begrænset liv for at undgå alt det,
som kan udløse angsten.
En angstramts tanker er fulde af bekymringer. Forkerthedsfølelse og skam er ofte tilstede hos personen. Tanker som "der er noget i vejen med mig, jeg er forkert, jeg er ikke god nok" er normale. I terapi hos mig arbejder vi med viden om angst, så den ikke føles så farlig. Desuden lærer jeg dig nye færdigheder og strategier, så du ved, hvad du skal gøre, når angsten indtræffer, og jeg hjælper dig med gradvist at finde modet til at turde gå ind i de svære situationer, som du er bange for.

Vi leder desuden sammen efter de dybere årsager til, at angsten er opstået. Vi ser på, hvornår du første gang oplevede den og dykker ned i dine grundantagelser og mekanismer, som styrer dit liv og din tankegang, og arbejder med at forandre dem og gøre dem mere konstruktive.

Jeg holder dig i hånden og guider dig hele vejen igennem terapiforløbet og har et mål om, at du skal blive et glad og frit menneske uden den begrænsende angst og bekymring.
At vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik - at ikke vove er at miste sig selv.

- Søren Kierkegaard
Christine Enevold
Holbergsgade 24
1057 København K
Copyright © 2023 Christine Enevold. Fotograf: Ettore Causa