Børn og unge

Psykoterapeut Christine Enevold

- Sisifos-metoden

Børn og unge

 

Nutidens travle hverdag, hvor både mor og far går på arbejde, har ført nogle problemstillinger med sig.

Fordi børn, fra de er ganske små, tilbringer de fleste timer af dagen i institution, mister forældrene nær kontakt til dem. Institutionen har overtaget rollen som opdrageren. Forældrene -og i særdeleshed moren- har instinktivt dårlig samvittighed over at levere sit barn til "fremmede" dag efter dag, men hun fortrænger det, fordi man som voksen ikke føler, man har noget valg. Man skal tjene penge, præstere og gøre som alle andre for "sådan er samfundet".

 

Der opstår en distance mellem børn og deres forældre. Børnene føler sig afvist og forladt. Forældrene kommer let til at overreagere på deres børns naturlige opvækst-problemer, fordi de er så meget væk,- dvs. bliver forskrækkede og forvirrede, når barnet får et hysterianfald, bliver rasende, afprøver grænser, provokerer som teenager etc..... - reaktioner som er helt naturlige i barnets udvikling.

Mange forældre tyr til "voksenforklaringer" styret af logik, (som f.eks. et lille barn slet ikke er i stand til at forstå) eller køber gaver og materielle ting for at få børnenes opmærksomhed samt for at kompensere for den manglende nærhed.

 

Enkelte mødre går imod strømmen og bliver hjemme med sit barn i de første år. Men dette er ikke altid en let og enkel situation, da få andre i samfundet gør det samme. Man kan hurtigt føle sig ensom og isoleret -både som mor og barn -, da der ikke er fyldt med hjemmegående mødre og børn i dagens DK, som man kan socialisere med.

Desuden kan det være vanskeligt at stå uden for arbejdsmarkedet i flere år, da de fleste kvinder ønsker at komme i arbejde senere igen.

 

 

 

TERAPI

I terapien hjælper jeg jer forældre med at forstå børnenes og de unges verden, og I får hjælp og værktøjer til at minimere distancen imellem jer. Vi arbejder med at afdække, hvad der er naturlige børnereaktioner og hvad der er ekstreme børnereaktioner, som afspejler reel ubalance og mistrivsel.

Vi kigger også på, om der er konflikter og jalousi imellem jeres børn, som er unaturlige/overdrevede, og vi arbejder med, hvor I kan sætte ind, så børnene føler sig set og værdsat og begynder at holde sammen i stedet for at bekæmpe hinanden.

Målet er, at I finder en god balance i det liv, I ønsker at leve i det moderne samfund. Det er ikke altid lige nemt, men hvis vi sammen analyserer situationen og foretager gode valg og prioriteringer, er det muligt.

Livet består ikke i at have gode kort på hånden men at spille dem, du har, godt.

 

-Josh Billings

 

Christine Enevold - tlf.: 22824584 - email: christineenevold@gmail.com

Lykke er når det du tænker, siger og gør er i harmoni.

 

- Mahatma Gandhi